Lynguide til Sri Lankas hovedstad Colombo

5I Colombo havde jeg to dage, og fordi jeg er ret flittig til at opdatere på sociale medier, så fik jeg hurtigt en masse beskeder fra familie og venner, som har været på Sri Lanka. De skrev alle: ”Skynd dig væk fra Colombo!”
Der er så mange andre skønne steder på Sri Lanka, så Colombo bør ikke være et stop på rejsen. Byen har ry for at være ucharmerende, ubehagelig og larmende.
Men jeg havde tilbragt de sidste par måneder i Indien, så Colombo var et dejligt afbræk og et virkelig afslappet og rent sted.

Jeg gik alene rundt i byen, og efter at jeg er taget væk fra Colombo, så har jeg hørt de mange forfærdelige historier, om kvinder som bliver voldtaget og forsvinder i byen, men det vidste jeg altså ikke, da jeg traskede rundt i de lokale kvarterer og for vild i de små sidegader. Jeg blev forfulgt af rigtig mange mænd, jeg blev råbt efter og kommenteret på af alle mænd, som jeg passerede, og jeg måtte råbe højt op og skubbe til en mand, som fulgte efter mig og tog fat i mig. Men efter Indien, så gør det mig ikke længere bange, det gør mig bare rigtig sur.

Colombo rummer heldigvis også skønne steder, og jeg tror, at mine dage i byen var gode, fordi jeg havde fundet små åndehuller, hvor jeg kunne lade op og slappe af. Så derfor får I her en hurtig guide til en weekendtur til Colombo:

Drift BnB
Drift BnB

Sov:
Drift BnB. Et af de lækreste hostels, jeg længe har boet på. Jeg var heldig, at få kvindedormværelset helt for mig selv, men selv med sovekammerater, så er det et skønt sted. Hostellet har også privatværelser.

Spis og shop:
Café Barefoot. En kendt og vestlig café, som indbyder til, at du slænger dig og bestiller morgenmad, og ender med at sidde der hele dagen og lave ingenting. Min yndlingstype café.
”Barefoot” har også den fineste butik, som sælger srilankanske specialiteter. Her er både keramik, tøj, bøger, kunst og madvarer.

Café Barefoot
Café Barefoot

Steder jeg ikke nåede forbi, men fik anbefalet:
”Paradise Road” er samme konceptbutik som Barefoot. Srilankanske specialiteter og en fin café.
Café Kumbuk. Bæredygtig og virkelig lækker café, som især er god til morgenmad og frokost.
Park Street Mews. En gade, som har restaurant, café og bar, og som afholder events.

Se: Du må ikke gå glip af den fine bolsjestribede moské – Jami Ul-Afar Mosque.

Det var en kort og ikke så fyldestgørende guide, men hvis I har spørgsmål til Colombo eller Sri Lanka, så er I mere end velkomne til at skrive til mig.

Shopping hos "Barefoot"
Shopping hos “Barefoot”

En tanke om “Lynguide til Sri Lankas hovedstad Colombo”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>