En religiøs dag i Colombo

Gadelivet i Colombo
Gadelivet i Colombo

Jeg er normalt overhovedet ikke til sightseeing. Jeg gider ikke at stå i kø og betale penge for at se på templer eller vandfald med tusind andre turister, og jeg bliver træt i hovedet og udmattet, hvis jeg ser for mange ting på en gang. Alt for mange indtryk gør mig sur, og giver mig lyst til at finde nærmeste hængekøje eller bænk. På min rejse oplever jeg en del, men det er fordi, jeg rejser i så lang tid, som jeg gør. Jeg ser nemlig max 1-2 ting om dagen, og hvis jeg har gået meget den ene dag, så bruger jeg næste dag på at slappe af – ingen overbelastning der.
Men efter en måned i ashram, hvor der absolut intet skete, så var jeg så opladet og udhvilet, så jeg følte mig helt klar til en dag med sightseeing! Jeg kendte intet til Sri Lankas hovedstad Colombo, så der måtte en google-search til. Den kunne vise, at Colombo byder på mange historiske bygninger og en masse templer, men det var billederne af den bolsjestribede moske, som fangede min opmærksomhed. Jeg er vild med at se på moskéer, som jeg personligt synes er langt flottere end kirker. Og når moskéen oven i købet ligner slik, så var jeg solgt.

8Så efter en morgenmad på mit hostel, pakkede jeg tasken og prajede en tuktuk, som kørte mig gennem hele byen. Med fuld fart og vind i håret kørte vi på de tomme brede boulevarder og ind i de små proppede sidegader. Vi passerede, skyskrabere, TV-tårnet, hovedbanegården og lokale kvarterer, som mest bestod af blikskure, før min chauffør satte mig af foran den store bolsjestribede bygning. Moskéen var meget smukkere i virkeligheden end på billederne, så jeg fotograferede den fra alle vinkler og var ærgerlig over, at jeg som ikke-muslim ikke havde adgang til hele bygningen. Jeg havde gulvlang kjole på og tørklæde over håret, men de andre turister var i lårkort og tanktop, hvilket jeg lige skal vænne mig til efter min tid hos Amma.

Den smukkeste bolsjestribede moské - Jami Ul-Afar
Den smukkeste bolsjestribede moské – Jami Ul-Afar

27659087_10156103148613695_738836421_nJeg gik en tur ned ad gaden og fandt en lille juicebar, hvor jeg tog plads på en taburet og bestilte en friskpresset appelsinjuice. Jeg var den eneste i baren, men da de lokale spottede mig sidde der alene, så joinede de mig alle sammen, så vi endte med at sidde 20 mennesker i den lille bar – hyggeligt!

Næste stop på min tur blev den lokale kirke. Nu havde jeg været i moskéen, så kunne jeg lige så godt tage forbi kirken også. Jeg listede ind og opdagede, at de var i gang med gudstjeneste med vild gospel, som man ellers kun ser det i amerikanske film, så jeg tog plads helt bagerst i hjørnet. Her fik jeg lov at stå i ganske få minutter, før jeg blev spottet af en af de andre kirkegængere. Hun fik viftet mig over til sig, og så skubbede hun mig ind i midten af menneskemængden. Jeg kunne ikke sangene, men sammen med de andre løftede jeg armene og rockede med på det mest fantastiske gospelmusik, jeg længe har hørt!

9…Og efter at have været både i moské og kirke, så var det jo bare helt naturligt, at jeg også skulle passere et fint buddhistisk tempel, som lå på en platform i en stor sø. Her var der pyntet med guldbuddhaer og en stor hvid kuppel. I midten voksede et kæmpe træ, som var dekoreret med farverige flag. Jeg stoppede op og beundrede det massive træ, som måtte være mange hundrede år gammelt. En ældre srilankansk mand prikkede mig på skulderen og gav mig en spand med vand. Han viste mig, at jeg skulle gå i en cirkel om træet og kaste vand på det. Så sammen med ham gik jeg rundt og rundt om træet og plaskede vand. En rigtig fin buddhistisk ceremoni, som sikkert sikrer mig velstand:)

Alt i alt en smuk religiøs dag!
10

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>