Mød en BACHpacker: Far Søren

At rejse og opleve Asien er en passion, som jeg deler med min skønne far, og derfor har jeg sendt ham en række spørgsmål, så I kan lære ham lidt bedre at kende.
11008600_10206331532383840_3748435929240684360_n

Hej far :-)
Jeg har allerede fortalt meget om dig, men lad os starte med en præsentation. Hvem er du?
Far til fire børn, som er blevet voksne og som selv rejser, hvis de ikke læser hjemme i Danmark. Jeg er lærer og snart 60 år, med en stor lyst til at rejse og opleve nye måder at være på. I øjeblikket bor jeg i Vietnam i 3 mdr.

Hvilke store rejser har du i bagagen?
Da jeg var ung, var mine rejser i flere år Interrail i Europa – primært Sydeuropa. Første langt-væk-rejse var til Indien og Sri Lanka i 1981-82. I de følgende 6 år rejste jeg i Tyrkiet. Tyrkiet var på det tidspunkt i 1980’erne et nemt og dejligt land at rejse i. Så begyndte jeg at få mine børn, og rejsemønstret ændrede sig. Vi havde en bil – en Berlingo – som blev pakket hver sommer og så gik turen ellers til Holland, Frankrig og Spanien eller Sverige. Og så fandt vi Tunø! En fantastisk ø i Kattegat, hvor der absolut intet er at lave udover at slappe af, nyde livet med børn og venner, lave dejlig mad, drikke vin og kigge på havet. Mindst 20 år har jeg siddet foran mit telt og ladet feriedagene passere!
11781706_10153534880718695_1507361362292999797_nJeg troede Tunø var mine rejsers endestation, og det var helt fint!, men så begyndte mine børn at rejse selv. Sofie tog til London og senere til Kina, hvor jeg fulgte med på besøg. Nanna tog til Vietnam, hvor jeg fulgte med på besøg og pludselig var hele familien samlet om, at være i Vietnam. Julie var guide i Thailand og kom på besøg på mit nye Tunø – nemlig øen Phu Quoc, en vietnamesisk paradisø, lige syd for Cambodia. Niels Frederik tog en lang scootertur gennem Thailand, Cambodia, Laos og Vietnam og besøgte mig på øen, hvor jeg i mellemtiden havde fået arbejde. Sofie kom forbi når studiet tillod det.

Hvad er dit første rejseminde?
Jeg tror rent faktisk det er Storebæltsfærgerne. Min mor var fra Sjælland, og hver sommer rejste vi med bil til Sjælland, og da det var inden broen, sejlede vi med færgen fra Fyn til Sjælland.

…Og hvad er dit bedste rejseminde?
Tunø er nok stadig mit “rejseminde”, men som tidligere sagt, er Phu Qouc blevet mit nye Tunø. Ikke at øerne på nogen måde kan sammenlignes, men livet jeg lever, når jeg er der, er som Tunø. Gode venner, gode samtaler, fest og glæde og mange timers kiggen på havet. Fantastisk!

26803653_10156042672428695_1637701863_nDu har sagt dit job op og er rejst af sted. Hvad har ført dig til Vietnam?
Vietnam var et tilfælde. Nannas og min tur blev begyndelsen til et langt varmt forhold til Vietnam. At jeg fik arbejde på Freedomland, Phu Qouc, har betydet, at jeg blev en del af samfundet, en del af landsbyen Ong Lang. Da jeg vendte hjem til Danmark, var jeg overbevist om, at jeg skulle slutte min arbejdstilværelse som lærer af med at gå på pension.
Men nu er jeg i Vietnam igen. Jeg har sagt op og foreløbig sat mig for at rejse de næste 3 måneder. Lige nu forestiller jeg mig at kombinere rejser og lærervikararbejde i Danmark.

14690983_10154596516098695_8246099226622300717_nBeskriv en typisk hverdag i dit rejseliv:
Langt de fleste dage er bare stille og rolige dage. Helst sammen med gode venner. I øjeblikket bor jeg tæt på Sofie, så vi har en hverdag sammen i Ho Chi Minh City, hvor Sofie arbejder. Fraværet af en stressende hverdag er fantastisk.

Hvad er det bedste ved rejselivet?
At jeg ikke absolut skal noget! Og at jeg selv bestemmer, hvis jeg skal noget. Det er luksus at kunne sige, jeg laver ingenting. Jeg elsker gode kontakter. Her har du tid til at møde andre. Snakke og grine sammen. At jeg har børn, der både kan lide at rejse, og gider at rejse med mig er mit privilegium, som jeg er dybt taknemmelig for.

Hvilke udfordringer har du mødt?
Økonomi tænker jeg, men det er faktisk ikke helt sandt. I Vietnam er det muligt at leve for meget få penge. Billetten herud kan købes billigt. Forsikringer og visa koster penge, men ellers bestemmer du i høj grad, hvor meget du vil bruge. Du skal have styr på din økonomi i Danmark. Fagforening, forsikring, husleje og telefon koster penge. Jeg har ingen gæld, som skal afdrages og det er en kæmpefrihed. Og så skal du have et forstående bagland. Louise, min kæreste, udviser stor tålmodighed med mig, og heldigvis har hun lyst til at besøge mig herude. Men hendes liv er i Danmark, og det respekterer jeg. Mit mål er at finde en balance mellem rejselivet og livet i Danmark.

Hvilke reaktioner møder du hjemmefra?
Rigtig mange af mine kolleger og bekendte siger “modigt”, bare jeg selv turde! Sådan har jeg på intet tidspunkt selv tænkt det. Jeg har muligheden for at rejse nu. Hver ting til sin tid. Familieforpligtelser og karriere skal også passes. For mig er det mere en nødvendighed at slippe væk fra et arbejdsliv, som jeg ikke længere kan se mig selv ind i. Gode venner og kolleger bliver syge omkring mig. Stress og misforhold mellem ambition og muligheder gør folk syge. Jeg må desværre erkende, at den politik der føres i Danmark, gør mig syg! Og jeg vil hellere være iagttager herfra end være en del af det hjemme.

3 ting, som du altid pakker i backpacken:
Stikdåse med 4 huller, højttaler, så jeg kan høre radio og musik og espresso-nescaffe.

Har du et godt råd til andre, som gerne vil rejse?
Bliv gældfri og ha’ så få udgifter som muligt. Start med at træde ud af forbrugshjulet i Danmark. Bliv glad for hvor mange penge du rent faktisk ikke behøver at bruge, når du er hjemme – så har du hurtigt mange penge at rejse for.

26804099_10156042671558695_1590068858_nHvad er dit motto i livet?
Lev i nuet! Rigtig meget kommer til dig, uden du forventer det. Vær åben for mulighederne. At jeg skulle begynde at rejse igen, var en kæmpe overraskelse for mig. Jeg troede Tunø var min evige sommer-ø! men jeg er blevet klogere. Tunø findes overalt! – og så alligevel – ingen sommer uden Tunø:-)

Tak for svarene søde far! Vil du slutte af med at sende en hilsen til din datter i Indien?
Et kæmpeknus til Nanna fra Sofie og mig i Vietnam. Vi savner dig, men synes også det er fantastisk, at du forfølger din drøm i Indien. Og fornemmelsen af at være tæt, når man rejser er stærk. Du er jo lige ved siden af – i Indien! Næsten samme tidszone :-)

På café i Vietnam <3
På café i Vietnam <3

3 tanker om “Mød en BACHpacker: Far Søren”

 1. Hej Nanna.
  Hvor er det fantastisk at læse om dit rejse liv og alle din oplevelser. Jeg synes du er super sej og har stor respekt for din måde at leve dit liv på. Håber du har det godt og fortsat god rejse lyst.

  Kærlig hilsen
  “Onkel” Henrik

  1. Hvor er det bare en dejlig besked at få :D Jeg er så glad for, at du læser med!
   Knus og kram til dig og resten af familien,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>