Jeg er lige der, hvor jeg skal være

1Da jeg forlod Cambodja i sommeren 2016, havde jeg ingen anelse om, at der ville gå over et år, før jeg igen ville sætte mine ben i landet igen. Heldigvis for det, for hvis jeg havde vidst det, så var jeg nok aldrig rejst derfra ;) Jeg blev smaskforelsket i Cambodja, da jeg boede på Hariharalaya, og de 4 måneder i det smukke land, var de mest skelsættende, intense og eventyrlige måneder på hele min rejse.

Efter jeg er kommet hjem, så får jeg tit spørgsmålet: ”Hvilket land er det bedste i Asien?”, og selvom det er et umuligt spørgsmål – nærmest lidt som at svare på, hvem af sine børn, man bedst kan lide – så svarer jeg altid Cambodja. For siden jeg forlod Cambodja, har jeg savnet landet og ikke mindst de lokale.

Selvom klokken var 22, da jeg landede i Phnom Penh Airport, og selvom jeg var træt og udkørt og skulle betale overpris for en taxa, så mærkede jeg med det samme glæden sprede sig i hele kroppen, da jeg kørte igennem Phnom Penhs gader med en smilende og meget begejstret taxa-chauffør.

Vi passerede tuktuks og scootere i fuld fart, gadehunde i alle farver og størrelser, stærkt oplyste nudelrestauranter, karaokebarer og gigantiske regeringsbygninger, og jeg indåndede det hele helt ned i maven.

4Nu er det morgen, og jeg sidder på min balkon på et guest house i det sydlige Cambodja i kystbyen/feriebyen/partybyen Sihanoukville. Det var ikke meningen, at jeg skulle ende her, men cambodjanerne tager sig god tid, og det betød, at min bus i morges fra Phnom Penh til Sihanoukville var forsinket. Det betød, at jeg ikke nåede min færge, som skulle fragte mig videre til øen Koh Rong, og derfor er jeg nu endt her.
I Sihanoukville på et hyggeligt guest house, som serverer en helt fantastisk Khmer curry, og som har nogle søde kælne katte, men som desværre også har en enkelt rotte på samme størrelse…

2Heldigvis har jeg ingen endedestination på min rejse, så jeg kan sagtens tage forsinkelserne, aflysningerne og de ændrede planer.
Jeg vender snuden mod Koh Rong engang i morgen, og senere vender jeg tilbage til Phnom Penh, men i aften er jeg lige her. På en balkon i Sihanoukville. Forhåbentlig uden flere rotter, og heldigvis lige i Cambodja.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>