Livet skal leves i farver

11De ni måneder, som jeg boede i Danmark, har sat sine spor. Jeg er træt og udkørt af for meget arbejde, for mange planer, for mange tanker, dårlig mad og for lidt yoga. Det er ikke sundt for mig at være i Danmark, og det går op for mig, da jeg endnu engang lander i Bangkok og mærker den thailandske varme og høje luftfugtighed. Humøret stiger med det samme, og jeg føler mig friere og gladere, end jeg har følt længe.
Overalt omkring mig spotter jeg farverne, som endnu engang lyser min verden op. Klare, smukke farver. Jeg indånder duften af gademad, krydderier og søde kager, og jeg smiler glad til de lokale, som smiler et endnu større smil tilbage til mig. Thailand – ”The land of smiles”.

14Det er uhyggeligt, så hurtigt, jeg glemte lykken hjemme i Danmark. For selvom jeg var glad for endelig at se min familie og mine veninder, så var livet i Danmark ikke som livet i Asien. Det var trættende, og efter noget tid gjorde det mig ked af det og i dårligt humør at være hjemme.
Jeg bliver i godt humør af at være i Asien. Jeg kan ikke beskrive hvorfor, for det er stort set alt ved Asien, som gør mig rigtig rigtig glad. Jeg bliver glad af at drikke friske kokosnødder, jeg bliver glad af at følge gadehundene, jeg bliver glad af at snakke med de lokale, og det gør mig endda glad at se pilende rotter, bunker af skrald og at køre livsfarligt i taxa…

Nu hvor jeg er tilbage, så undrer det mig, at jeg overhovedet tog herfra. Her er endnu mere fantastisk, end jeg husker det, og jeg er så lykkelig for endelig at være hjemme igen,

Jeg sover det meste af min første dag i Bangkok væk. Jeg fik ikke meget søvn på flyturen, så det betyder, at jeg nu er hårdt ramt af jetlag. Heldigvis kender jeg kuren: søvn, friske kokosnødder, massage og mere søvn.

15Næste dag vågner jeg frisk og udhvilet, men også med hovedpine, uren hud og tilstoppet næse. Efter bare en enkelt dag i Asien, er min krop begyndt på en intensiv udrensning efter min dårlige livsstil i Danmark. Det er ikke så lækkert, men jeg glæder mig, til jeg endnu engang kan mærke renheden og energien, når jeg har sluppet alle urenheder i min krop og i mit hoved. I Danmark følte jeg mig tung og træt, men snart føler jeg mig igen let og frisk.
Jeg dyrker yoga på mit hostel, og det er helt fantastisk, endelig at kunne lave yoga i et varmt og fugtigt land igen. Min krop er smidigere, og min yogapraksis føles bedre, end den har gjort længe.

13Da jeg har checket ud af mit hostel (Lub D, selvfølgelig), så går jeg en tur ned til floden. Det er en varm dag, og undervejs gør jeg stop hos de lokale gadeboder. Jeg køber en iste lavet på citron det ene sted, og en frisk kokosnød et andet sted. Da jeg når floden, sætter jeg mig på ”Jack’s Bar” på Soi 42, som min far har anbefalet mig. Her spiser jeg stegte bønner og kål til morgenmad, og så drikker jeg en stor øl, mens jeg ser på de mange longtail-både og færger, som hurtigt sejler igennem det brune, beskidte flodvand.

Om aftenen sætter jeg mig på en taxa, som fragter mig gennem Bangkoks gader. Næste destination: Phnom Penh, Cambodja.
16

… Når jeg sidder i Asien og skriver alt det her ned, så kan jeg tit glemme, at der er mange derhjemme, som læser med. Jeg vil prøve at blive bedre til at huske det, og så vil jeg minde alle derhjemme om, at når jeg fortæller, at Danmark ikke gør mig glad, så er det ikke på grund af jer. Tværtimod… I er grunden til, at jeg kom tilbage, og I er grunden til, at jeg en dag kommer tilbage.
10Jeg ved også, at mange misforstår mig og tror, at jeg kritiserer dem og deres valg i livet, når jeg siger, at livet i Danmark gør MIG ulykkelig. Det gør jeg ikke. Jeg fortæller udelukkende fra mit eget synspunkt, og jeg er helt klar over, at andre føler det anderledes og er glade for Danmark og deres liv der :-) :-) :-)

En tanke om “Livet skal leves i farver”

  1. Kære Nanna !
    Dejligt at høre, at du nu er, hvor du gerne vil være – det er jo rigtig godt for dig.
    Vi glæder os over, at læse om dine oplevelser i Asien. Det er skønt at følge dit liv derovre og når du har det godt har vi 2 det også godt.
    Vi 2 ” gamle ” taler tit om dig.
    Knus fra os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>