Månefaserne, og hvordan du kan bruge dem i dit liv

4
Min månekalender <3

I dag er det fuldmåne, og i nat lyser månen klart og skinnende på nattehimlen sammen med millioner af stjerner.  Månen er fuld af energi, som påvirker jorden, havet og os. Solen er den maskuline yang-energi, og månen er den feminine yin-energi, og derfor er det også månen, som påvirker vores følelser og intuition.

Det kan være en rigtig smuk ting at følge månen og mærke efter indeni. For selvom vi ikke tænker over det, så er vi alle styrede af månen.

Her kommer en guide til månefaserne, og hvad du skal gøre:

Nymåne: Nymånen er når månen er i direkte linje med solen og jorden, og her er den bare en tynd streg, så vi ikke kan se den.
Nymånen er det perfekte tidspunkt at transformere sig selv, lægge planer og tage vigtige beslutninger. Her er du ikke styret af dine følelser, og du kan tænke rationelt. Nymånen symboliserer en ny begyndelse.

Jeg laver selv en ”nymånemeditation” hver måned. Først mediterer jeg udenfor sammen med månen. Her spørger jeg inde i mig selv, om månen kan guide mig til min kommende måned. Tit får jeg forskellige svar og råd til, hvilke ting jeg skal stræbe efter og ønske.
Herefter skriver jeg mine intentioner og drømme for måneden ned på et papir. Jeg sørger for at skrive med en pæn håndskrift, og gøre mig umage og kun skrive ting ned, som jeg virkelig håber på og ønsker. Det kan være konkrete ting som, at jeg vil lære at stå på hovedet, smile noget mere, stå tidligere op eller lytte mere til mig selv og mine behov. Det kan også være, at jeg drømmer om et nyt job, mere kærlighed i mit liv eller at flytte til et nyt land – men pas på med de helt store drømme, for universet er stærkt, og store drømme kommer med store konsekvenser.
Jeg skriver også altid ned, at jeg ønsker, at jeg selv, min familie og mine veninder skal forblive sunde og raske. Bare for en sikkerheds skyld:)

Når jeg har færdiggjort min liste og er tilfreds, så mediterer jeg endnu engang sammen med månen. Denne gang med listen i hånden eller foran mig.

Første kvartet, halvmånen: Midt imellem nymåne og fuldmåne har vi den første kvartet, halvmånen på vej mod fuldmåne. Denne aften bruger jeg på endnu engang at finde min liste frem, meditere med månen og bede om hjælp til at udleve mine intentioner og drømme. Hele perioden fra nymåne til fuldmåne er en periode, hvor intentionerne manifesteres og udleves. Hvor jeg fokuserer fuldt ud på at opnå mine drømme og færdiggøre mine projekter.

Fuldmåne: Fuldmånen er en smuk og kaotisk tid. Måneenergien er stærkest under fuldmånen, og det betyder, at vores følelser styrer os. Vi har mere lyst, danser mere, græder mere, bliver vrede og forelskede – alt sammen på samme tid. Vi skal ikke tage vigtige beslutninger under fuldmånen. Tværtimod så skal vi passe på os selv, mærke efter og give vores krop og sind ro.
Fuldmånemeditationen skal være en meditation, hvor du fokuserer på alt det, som du er taknemmelig for i dit liv, åben dit hjerte til månen og mærk energien, som fylder dig op. Det er også en tid, hvor du skal give slip på alt det, som tynger dig, og som du ikke behøver i dit liv længere. Spørg månen om hjælp til at give slip – men endnu engang, husk at du virkelig skal mene det, for månen er stærk, og det er ikke altid, at vi har lyst til at slippe minder, personer eller følelser alligevel.

Tredje kvartet, halvmånen: Midt imellem fuldmåne og nymåne kommer tredje kvartet. Du kan bruge dagen på at reflektere over de ting, som du ønsker at slippe. Mærke efter indeni, og sikkert mærke, at det allerede føles meget lettere. Perioden mellem fuldmåne og nymåne er en periode, hvor du mærker efter, lytter til dig selv og giver dig selv tid og ro til at give slip på alt det, som du ikke længere behøver. Så du er helt klar og fuld af ny energi, når nymånen endnu engang rammer.

3Det er en god idé at lave din egen månekalender, så du har styr på datoerne og kan følge med. Det vigtigste, når du arbejder med månen er at mærke efter og lytte til dig selv. Ønsk dig kun ting, som du virkelig gerne vil opnå, og slip kun det, som du virkelig ikke mangler længere. Om du tror på månen og energierne eller ej, så kan jeg love dig for, at det virker, og du skal derfor være forsigtig:)