10 ubrugelige ting, jeg har lært i Asien

1)
skorpionJeg har lært altid at tjekke under puder, toiletsæder og hynder og at ryste sko og tasker grundigt for at være sikker på, at der ikke gemmer sig dyr. Det lyder måske overdrevet, men de få gange, der faktisk gemmer sig skorpioner, edderkopper eller dødsensfarlige tusindben, så ånder jeg lettet op, fordi jeg huskede at tjekke… Jeg glemte engang at tjekke under min pude om aftenen, så jeg blev virkelig forskrækket, da en stor slimet gekko kravlede på mig midt om natten.

2)
Jeg kan alle asiatiske valutaer – dollars, vietnamesiske dong, thailandske baht, og cambodjanske riel. Når jeg ankommer til et nyt land, så udregner jeg valutaen i forhold til det forrige land, jeg var i, og altså ikke i forhold til danske…

3)
At skille myggelys fra hinanden. En virkelig ubrugelig ting, som jeg er så stolt af, at jeg endelig har lært! Det er nemlig en kunst, som kun asiatere mestrer.

4)
img_0825At fjerne gekkolort. Egentlig ikke så svært, men jeg bruger en halv time hver morgen på denne opgave, så jeg føler efterhånden, at jeg er ekspert. Gekkoer skider altid samme sted, og der skal virkelig knofedt til for at fjerne deres efterladenskaber.

5)
At fange kakerlakker (på størrelse med en lille hånd) uden at kvase dem. Lugten af kvast kakerlak tiltrækker de andre kakerlakker, så jeg er nu ekspert i at fange dem med en kop og glide et stykke papir under koppen, så jeg kan løfte koppen og slippe kakerlakken udenfor eller skylle den ud i toilettet.

6)
At snakke og forstå asiatisk-engelsk. Ordene skal helst udtales uden endelser, og så skal man altid sige L i stedet for R, fx Fried rice = Flaij laij.
Jeg har også lært at tale meget simpelt engelsk: ”Me food!” ”This goooood!” mens jeg kører hånden over maven og slikker mig om munden.

7)
Jeg kan alle lufthavnsforkortelser. Jeg har søgt på flyrejser på Momondo og Skyscanner så mange gange, så jeg nu kender alle forkortelserne: BKK, KUL, SGN, PQC, REP osv.

8)
Mit pasnummer. Før i tiden netshoppede jeg så meget, så jeg kunne mit kortnummer udenad og derfor ikke behøvede at hive mit dankort frem, når jeg skulle betale. I dag bruger jeg sjældent mit dankort, men i stedet kan jeg til enhver tid huske mit pasnummer.

9)
img_2073At se op, når jeg går under palmetræer. I Asien dør flere af faldne kokosnødder end af slangebid, og selvom det nok er den sejeste måde at dø på, så vil jeg helst ikke være en del af statistikken :)

10)
Jeg er blevet virkelig god til at spise med spisepinde – så god, så jeg nu ikke længere kan spise med kniv og gaffel…