Café Central, Siem Reap

cafécentralJeg synker ned i den bløde sofa hos en af mine yndlingscaféer i Siem Reap, Café Central. Caféen har fundet det perfekte navn, for den ligger helt centralt lige ved Pub Street og Old Market.

Omkranset af usmagelige og ucharmerende restauranter og barer, skiller Café Central sig ud. Caféen er indrettet flot og indbydende, og den kunne lige så godt ligge i New York. Sølvfarvede metalstole, lange træborde, bløde sofaer og rene linjer. Her føler jeg mig godt tilpas!

Mindst en gang om ugen tager jeg mod Café Central. Tjenerne kender mig derfor godt, og de byder mig altid varmt velkommen.

Menu-kortet er fyldt med lækre sager! Jeg kommer her typisk for deres morgenmad. De serverer de bedste nybagte varme croissanter med peanutbutter, men de har også en god vanilje-yoghurt med skovbær og granola, eller deres french toast med bær og ricotta, eller toast med avokado og feta. Og så serverer de havregrød med skovbær, og det er altså en luksus her i Asien, og noget som altid minder mig om Danmark og hyggelige, mørke vintermorgener.
Så kan jeg sidde i 35 graders fugtig varme i Cambodja og tænke nostalgisk tilbage på kolde morgentimer hjemme i Danmark…

Til morgenmaden får jeg typisk en stor Americano med mælk eller en af deres friskpressede juices eller smoothies.

Nogle gange spiser jeg også frokost eller aftensmad hos Café Central, og så går jeg enten efter deres pasta med pesto og mozzarella eller deres quasedillas eller mezze og lune falafler. Deres ”Lemon Key Pie” med marengs og brombær er den perfekte dessert, men det skal helst spises på tom mave, for de serverer en kvart tærte!

På yogastedet lever jeg som veganer, hvilket betyder, at jeg hverken spiser kød, æg, mælkeprodukter eller honning. Jeg tager ingen stimulanser i form af alkohol, rygning, sukker og kaffe.
Jeg faster 1 dag om ugen. Her drikker jeg enten kokosvand eller sugarcane-juice som det eneste.

Men efter hvert retreat har vi 48 timers fri, og så lægger jeg alle planerne om helselivet på hylden, når jeg tager ind til Siem Reap!

Jeg kan dog ikke bare give den gas og spise og drikke, som jeg gjorde tidligere. Øllene slår meget hårdere, kaffen virker stærkere, og sukkeret gør mig skør, hvis jeg spiser for store doser.
Til gengæld sætter jeg langt større pris på maden. Det er ikke længere en selvfølge for mig at spise kage og drikke kaffe, så når det sker, så smager det så meget bedre!

juiceJeg er fint tilfreds med mit helseliv, men jeg er også rigtig glad for mine 48 timer i Siem Reap, hvor jeg kan opveje det hele igen.

Når alt kommer til alt, så handler yoga jo netop om at finde den perfekte balance!