Rundvisning på Hariharalaya

IMG_1086Jeg er kommet hjem. Sådan har jeg det med Hariharalaya. Jeg føler mig meget lykkelig og rigtig godt tilpas. Jeg føler mig fysisk hjemme, men jeg føler også, at jeg er kommet helt hjem til mig selv. Med alt den ro, jeg har omkring mig, så har jeg fuld mulighed for at finde kernen i mig selv – min indre stemme, mit indre hjem.

Inden, det hele bliver lidt for ”out there”, så vil jeg guide jer igennem dette helt fantastiske sted, hvor jeg nu bor:

Jeg åbner den store røde, rustne jernport, som bliver bevogtet af to brølende gyldne løvestatuer. Indkørslen er stor og bred, og der står blomstrende buske og høje bananblade på begge sider. Til venstre står ti cykler i sølv og med kurv, klar til at blive taget i brug, hvis jeg vil udforske landsbyen eller det lokale marked.

13479412_10154239920943695_1616752776_nTo gyldne statuer af munke med paraplyer vogter indgangen til hovedhuset. Hovedhuset består af en stueetage og første sal. I stueetagen er der fire langborde, hvor vi og gæsterne spiser alle måltider. Der er også et velassorteret bibliotek med en imponerende samling af yogabøger.
Kontoret ligger også i stueetagen, og så er der det store køkken, hvor de søde cambodjanske kvinder laver den lækreste mad til os.
På førstesalen finder man de private værelser, som er indrettet med en stor seng, skrivebord og spejl. Her er også hængekøjer og bløde kurvestole, hvor man kan slappe af med en god bog.

gallery_021Ved siden af hovedhuset ligger den store yogahal. Her har vi plads til over 30 mennesker, og for enden af hallen er der bygget en overdådig plads til yogainstruktøren. Her står en kæmpe Buddha i guld og med røde læber, der er høje vaser med blomster, og så er der et fint mønstret indisk tæppe på gulvet. Jeg føler mig meget powerfuld og fyldt med positiv energi, når jeg underviser på denne plads.
I højre side af hallen har vi en bålplads, som bliver brugt på dag 4, når vi har vores ”Fire Ceremony”, som jeg fortæller om senere.

Bag yogahallen ligger vores private yoga-sted. Det er en lille hal, hvor vi holder private sessioner for gæsterne, og det er også her, hvor vi instruktører træner vores egen personlige praksis. Ved siden af hallen er der et af vores tre ”Open Air Showers”, hvor man, som navnet antyder, kan tage bad direkte under den blå himmel. Her står også et stort smukt mangotræ, som har de sødeste mangoer lige til at plukke og spise.

Helt bagerst står seks bambushytter med hver sin veranda med hængekøje, bænk med bløde puder og en fletstol. Foran hytterne vokser der ananas og flotte blomster.

IMG_9794Hvis vi går væk fra hytterne, mangotræet og yogahallen, så finder vi ”The Tree House” til højre for yogahallen. Det var her, hvor jeg i sin tid ønskede højt, at jeg kunne lave mit liv om og finde lykken og balancen igen. Man skal klatre op ad en høj ustabil stige for at komme til terrassen, som er bygget helt oppe i palmetoppen. Herfra har jeg udsigt til hele centret, de støvede marker, de hvide græssende køer og den smukke røde sol.

Ved siden af palmetoppen har vi vores spa-afdeling. I spaområdet er der altid ro og afslapning. Blød panfløjtemusik lyder fra højttalerne, her er liggestole, kurvestole og masser af farverige blomster og palmer. Her kan man få ”Blind Shiatsu Massage”, ”4-hand massage”, ”Khmer Massage” og ”Oil Massage”.

IMG_1085Jeg går ud af spaafdelingen igen, og til venstre har vi vores ”Silent Area” med havebord og hængekøjer. Her kan man trække hen, hvis man har brug for at finde roen og være stille. Det er nok ikke nogen overraskelse, at jeg aldrig kommer her…

Foran spa-afdelingen ser jeg vores udendørs fitnesscenter. Her er der vægtstange, hulahopringe, et langt tov, som hænger fra en høj palme, så man kan klatre hele vejen op til toppen, og en ”slack-line”, så man kan øve sig på at gå på line.

Ved siden af fitness-stedet ligger vores biograf, hvor vi ser film og serier, mens vi slænger os i de bløde puder.

Bag biografen har vi vores fantastiske ”Jungle Juice Bar”, som bliver styret af cambodjanske Marina med hård hånd. Hun er en skøn og meget bestemt dame, som gerne joker det ene minut og skælder ud det andet minut. Marina serverer sunde juices med alle sæsonens frugter, og så laver hun den mest fantastiske kokosnøddeis med chokoladesovs og peanuts. I juicebaren er der hængekøjer under palmetræerne og en terrasse med farverige puder.

IMG_1094Når jeg har bestilt dagens juice, så drikker jeg den typisk ved vores lille hyggelige pool. Poolen er bare få kvadratmeter i størrelse, men den er kølig og forfriskende, og der er bygget bænke hele vejen rundt, så man kan sidde i vandet og læse en bog eller hyggesnakke med de andre gæster. Der er også store bløde liggestole, hvor vi soler os i den brændende cambodjanske sol.
Ved poolen er der de skønneste åbne brusebade lige under bananbladene og appelsintræerne. Vandet er iskoldt, men jeg smiler altid for mig selv, når jeg ser de frodige grønne blade, som omkranser mig.

Ved siden af poolen har vi vores ”Twin Huts”, hvor gæsterne bor to og to. Bag tvillingehytterne ligger de smukkeste ”Open Air Bungalows”. Her er der bare stråtag og ellers er rummene helt åbne. Der står en seng og en blød pude, og gæsterne sover i det fri i den varme natteluft og med udsigt til de frodige marker og blomsterne.

På den anden side af poolen finder man spillerummet ”The Games Room”. Her har vi poolbord og bordtennisbord, og så er der brætspil og puslespil. Det er lidt ironisk, at jeg, som aldrig spiller bordtennis og pool, har fået værelse inde midt i dette rum!
IMG_1050Men her bor jeg altså. Jeg har et simpelt værelse med seng, myggenet, skab, reol og en kurvestol.

Bag spillerummet ligger vores private yogasted ”The Dharma Hall”, hvor vi instruktører kan træne og meditere. Her er også høje mangotræer og appelsintræer.

Ved siden af spillerummet ligger dormværelset, hvor der er plads til seks personer, og overfor dormværelset har vi vores ”kreativitetsrum”. Her har vi masser af musikinstrumenter. Vi har trommer i forskellige størrelser, guitarer, fløjter, rasle-ting og en masse klassiske cambodjanske instrumenter, som jeg ikke kan udtale navnene på. Her jammer gæsterne med hinanden og synger fællessang – typisk Bob Marley eller ”Wonderwall”.
I kreativitetsrummet er der også papir, lærreder, tuscher, farveblyanter, maling og en masse andet, så gæsterne kan tegne og udfolde deres kreative sider. For enden er der bygget en lang bænk med store bløde puder, så gæsterne kan slappe af og tage en lille lur, hvis det hele bliver lidt for udmattende.

IMG_0960Jeg går videre rundt i vores frodige have, og her passerer jeg flere hængekøjer, som er spredt rundt på stedet. Det sidste stop på turen er vores rygerområde, for ja, det er tilladt at ryge her på stedet! Dog skal det gøres langt væk fra alle andre, men her er bygget et hyggeligt bord&bænke-sæt, hvor rygerne kan sidde og pulse deres cigaretter.

Nu er vi endnu engang tilbage ved den røde jernport. Jeg takker mange gange for, at I ville tage med rundt på min rundvisning! :-)