Slangen i paradiset

IMG_7552Jeg åbner badeværelsesdøren og skal lige til at træde ned på gulvet, da jeg får øje på den lange sorte slange, der hvislende bevæger sig rundt.

Slangen er tynd og cirka to meter lang, den har et lille hoved og spidse øjne og tænder.
Jeg reagerer på et splitsekund og prøver at lukke døren, men ikke hurtigt nok. Slangen farer direkte forbi mig, mellem mine ben og ind i mit soveværelse. Her drøner den lynhurtigt frem og tilbage. Jeg løber ud på min balkon og får lukket døren, så den nu er låst inde i min bungalow.

Herefter spæner jeg op til receptionen og henter forstærkning. Fire ansatte kommer med tilbage til min bungalow for at fange slangen.

De tager det stille og roligt og griner lidt af mig, da jeg fortæller om slangen. Jeg stiller mig langt væk og kan se, hvordan de åbner døren til min bungalow og er klar med en lang pind.
Da mændene ser, hvad det er for en slange, så skriger de og springer væk. Det er altså en yderst giftig en af slagsen. Det tager dem næsten en time at få fanget slangen, og de hopper og danser for, at den ikke skal angribe dem. Til sidst får en af mændene hugget til den, og med en stor sten er slangen død.

Koh Phangan er fantastisk, jeg er dybt taknemmelig, og som tidligere nævnt så føler jeg mig virkelig i balance for tiden. Det skal man ikke spøge med, og universet begynder tit at teste en, når man mindst venter det.

Mine lærere og medstuderende har mange teorier om, hvorfor det lige var mig, der skulle møde den sorte slange (og dræbe den). De mener, at jeg har dræbt det sidste mørke indeni mig selv. Meget smuk tanke, men næste gang, vil jeg egentlig helst være slangen foruden…