Fra Trøjborg til Thailand

Processed with VSCOcam with f2 presetDa min tvillingesøster og jeg var 12 år, flyttede min far ind i en gammel 3værelses-lejlighed på Trøjborg i Århus. Mine tre søskende og jeg boede hos ham hver anden weekend, og selvom pladsen var trang, så blev jeg hurtigt glad for den nye bydel.

Hovedgaden på Trøjborg hedder Tordenskjoldsgade, og her er der masser af caféer, take away-steder, små butikker og en hyggelig lille biograf.

Stamværtshuset er Peder Wessel, hvor indretningen er brun, og luften er tyk af røg. Den italienske café Dolce Vita serverer den allerbedste is (især deres ”varme” is med Hvid chokolade eller Tiramisu), og min absolutte yndlingscafé ligger på toppen af gaden og hedder Café Ziggy. I mange år har jeg altid kunnet finde min far på hans faste plads ved det runde bord og med en kaffe i glas, og de sidste par år har jeg selv hængt der stort set hver dag, og det har været fast mødested for mig og mine veninder.

Trøjborg er også fantastisk, fordi den har Riisskov Skov og Århus bedste badestrand ”Den Permanente”.

For 3 år siden overtog jeg min fars lejlighed og flyttede ind med min tvillingesøster og daværende kæreste. På de 3 år har jeg haft skiftende roomies, og det sidste halve år, har jeg boet med min veninde.

Vi kalder lejligheden for ”Trøjborgen,” og her må man alt. Vi danser på bordene, hører høj musik og ryger i køkkenet. Man må drikke cocktails i hverdagen, spilde rødvin på gulvet og lade opvasken stå til næste dag.
Her har vi holdt en masse gode fester, og vi har haft de allerbedste samtaler i køkkenet. Vi har grint og grædt og skabt en masse minder.

I fredags gav jeg lejligheden videre til min lillebror. Jeg pakkede alle mine ting ned (det fylder kun tre flyttekasser, da jeg har skilt mig af med nærmest alle mine ejendele), og så overdrog jeg nøglerne til ham. Det var vemodigt, men også en stor lettelse. Nu skal han skabe nye minder, og jeg skal videre og starte på noget nyt. Mit nye hjem bliver Asien – og jeg starter med Thailand, hvor jeg skal bo på øen Koh Phangan :-)