Garuda Indonesia – Fra Hong Kong til Bali

img_3241Søndag den 27.november klokken 12.30 krammer jeg Sofie farvel, tager min tunge backpack (som nu er oppe på at veje 17,5 kg) på ryggen, og så stiger jeg på lufthavnsbussen. Bussen er en dobbeltdækker, og jeg er heldig at få sædet helt forrest, så jeg kan følge med i den fine udsigt over Hong Kong.

img_3245Vi kører nedad bjerget, hvor Sofie bor, og det turkisblå hav viser sig under os, mens skyskraberne kæmper om pladsen på den anden side. Hong Kong viser sig fra sin bedste side i dag med blå himmel og solskin.

img_3239Vi kører gennem gaderne med sporvogne, masser af mennesker, kinesiske og vestlige butikker og hav, bjerge og grønne områder i horisonten. Hong Kong er en fantastisk storby med forskellige kulturer og kontraster, og jeg ved, at det bestemt ikke er sidste gang, at jeg er her.

Jeg skal flyve fra Hong Kong til Denpasar (Bali) med et flyselskab, som jeg aldrig har hørt om. Det hedder ”Garuda Indonesia” og efter at have prøvet min del af lavprisflyselskaber i Asien, så er mine forventninger meget lave. Det er billigt at flyve i Asien, men der er til gengæld også sparet på god service, og alle ”ekstra-ting” som mad, tæppe, underholdning og drikkevarer er skåret fra. Flyveturen tager 5 timer, så da jeg har checket ind i lufthavnen, så bruger jeg mine sidste Hong Kong Dollars på snacks, sandwich og en dyr vand, for jeg ved, at jeg ikke får noget på flyet.

img_3256Da jeg boarder Garudas fly, kan jeg dog godt se, at standarden faktisk er ret høj… Stewardesserne er klædt i de fineste uniformer i traditionel indonesisk stil. Farverne er lilla og blå med smukke glitrende pailletter og håndsyede blomster på ærmerne.
Flyet er kæmpestort, og der er lagt pude, tæppe og høretelefoner frem på alle sæderne.
Jeg har bestilt en vinduesplads, og jeg er heldig, at der ikke er nogen, som skal sidde ved siden af mig, så jeg har begge sæder til at fylde ud og ligge på.
Foran mig er der en skærm, hvor jeg kan se film, høre musik og spille spil. På badeværelset er der stillet en masse forskellige produkter frem, så jeg både kan få håndcreme, bodylotion og parfume på.
Jeg ved godt, at det er ret normalt i fly, men efter at have fløjet med de absolut billigste flyselskaber det sidste år, så er det her ren luksus!

Da vi letter, bliver jeg mødt af det helt fantastiske syn af Hong Kong’s skyline og de grønne bjerge i helt klart vejr. Det er et smukt og magisk syn, og jeg når endnu engang at tænke, at jeg virkelig lever mit drømmeliv. Tænk, at jeg kan rejse rundt fra sted til sted og se så smukke og fortryllende steder!
img_3263

Jeg behøvede ikke at købe hverken sandwich eller snacks, for hos Garuda får jeg et festmåltid med forret, hovedret, dessert – og det bedste i hele verden: En Lurpak Smør! Jeg har fri drikke, så jeg hælder G&T’s, lokale indonesiske øl og vin ned. På Garuda har jeg i den grad en fest!

img_3272Jeg ser ”New Girl” og ”Modern Family” på skærmen, men ellers så bruger jeg også tiden på bare at sidde og se ud af ruden. Det er altid på tidspunkter som disse, hvor jeg bliver en smule melankolsk og virkelig har tid til at reflektere over mit eventyr.

5 timer med Garuda flyver af sted (pun intended), og da vi svæver over alle de farverige lys fra Balis strandbarer, så smiler jeg glad for mig selv.

Et nyt land og et nyt eventyr venter forude, og jeg skal få så meget som muligt ud af det, for dette er mit allersidste stop, inden jeg rejser hjem til Danmark om tre uger.

img_3268